Nieuwsgierig

Groep 1 & 2

Als je vier jaar bent mag je naar groep 1, wat een feest! 

We hebben een leuke groep kinderen. De belangrijkste afspraak in de klas is dat we elkaar helpen en lief zijn voor elkaar. Als we op school binnenkomen gaan we eerst een boek lezen in de kring. Soms mogen we eerst even spelen bij de tafel. De juf heeft dan al klaargelegd waar wij mee mogen spelen Als de juf het ‘’welkom’’ liedje opzet, weten wij dat wij gaan beginnen. In de kring vertellen wij over onze avonturen, zingen wij liedjes en doen wij Trefwoord.  

Door de dag heen doen wij verschillende taal- en rekenactiviteiten. De juf leest vaak voor en natuurlijk mogen wij veel spelen in de hoeken en buiten. In groep 1/2 hoef je je nooit te vervelen! 

Hoe ziet het eerste schooljaar er uit?

In de klas hebben we een bouwhoek met grote en kleine blokken, dieren, een trein met spoor en auto’s. Ook is er een huishoek met een keukentje, poppen en knuffels waar we leuk mee kunnen spelen.  Er zijn kasten met puzzels en constructiematerialen waar je iets uit kunt kiezen. Wil je even lekker rustig zitten dan kan dat in de boekenhoek met een boek.

We werken een aantal weken achter elkaar over een thema, hier praten we in de klas veel over, we zoeken op wat we nog niet weten en we knutselen erover.

Buiten op het plein hebben we een grote zandbak, klimrek, fietsen, karren, hoepels en nog meer leuke dingen waar we ons prima mee kunnen vermaken.

Zonder dat we het zelf in de gaten hebben oefenen we onze motoriek, ons luisteren, onze taal, het tellen en nog veel meer.

Groep 1 is de basis van de basisschool!