Nieuwsgierig

Groep 6

Even voorstellen…

Welkom in groep 5b/6!
Onze groep bestaat uit 20 leerlingen, 12 leerlingen in groep 5b en 8 leerlingen in groep 6. Juf Jacquelien is werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag (om en om). Juf Jellie is werkzaam op woensdag (om en om) donderdag en vrijdag. Daarnaast hebben we elke dag hulp van juf Jennifer of meester Enzio, zij nemen leerlingen mee voor extra hulp of voor een instructie.

Wat je moet weten over onze groep

Voor schooltijd, tijdens de pauze en na schooltijd

Bij binnenkomst hebben de leerlingen het eerste kwartier een moment voor keuzewerk. Zo begint iedereen op zijn eigen manier met de dag en kun je beginnen met een leervraag die op dat moment bij je past.

Van 10:00u tot 10:15u en van 12:15u tot 12:45u hebben we pauze samen met groep 4/5a en 7/8.

Methodes

Wij werken vanuit de verhalen uit Trefwoord. We rekenen met Pluspunt in een werkboek. Daarnaast oefenen we voor rekenen ook op de Chromebook. Voor taal en spelling werken we met de methode Staal.

Gym

Op maandag en donderdag gaan we om 8:30u met de bus naar de Twilling voor gym. Op maandag gymles van Jacquelien en op donderdag van een vakleerkracht. Alle kinderen nemen gymschoenen en -kleding mee.

Kanjertraining

In onze groep maken we gebruik van kanjertraining en de hierbij behorende taal. Ook zetten we de petten hiervoor in. We doen kanjer oefeningen en volgen de lessen.

Presenteren

In groep 5b/6 gaan we oefenen met iets te presenteren zoals een boekenkring of een spreekbeurt. We oefenen zo om een opdracht van school thuis voor te bereiden en te plannen.

Topografie

In groep 6 beginnen we met het leren van de topografie van Nederland.

Leerlingen over onze groep

“We hebben een leuke groep, er is altijd wel wat te beleven”.
“Je kunt er altijd wel mee lachen”, ”Onze groep is gezellig, we doen vaak leuke dingen en we hebben bijna nooit ruzie. De schoolreisjes zijn super leuk!”. “We hebben het af en toe heel gezellig en houden van grapjes”.